Meedoen?

Wie zijn wij?

Schaakvereniging Zwijndrecht is een gezellige en leuke schaakclub waar alle jongeren van 5 tot en met 18 jaar welkom zijn!

De jeugdleiders van de club willen je graag leren schaken en als je al kunt schaken, helpen wij je nog beter te schaken. Zo kunnen wij je slimme trucjes, openingen en matzetten leren. En als je wilt, kun je ook nog huiswerk meekrijgen, waarmee je schaakdiploma's kunt halen. Je zult merken dat je na een poosje steeds beter kunt schaken!

Elke vrijdagavond beginnen we om kwart voor 7 's avonds met schaken. En iets voor 8 uur zijn we weer klaar. Op de kalender op de site kun je zien welke vrijdagen we wel en niet schaken.

Meestal speel je op vrijdagavond een schaakwedstrijd tegen een andere speler uit jouw groep. We hebben drie groepen, waarbij in de eerste groep de beste en oudste kinderen spelen. In groep 3 spelen de jongste en nieuwe kinderen. Als je op de club komt, begin je meestal in groep 3.

We spelen twee competities per jaar. Een zomer- en een wintercompetitie. Per competitie kun je prijzen winnen. Als je veel punten hebt verdiend aan het einde van het seizoen, win je een prijs. Vaak zijn dat mooie bekers en medailles! De puntentelling gaat op basis van je prestaties. Voor een gewonnen partij krijg je 10 punten en voor een verloren partij 2. Bij een gelijkspel (remise) krijg je 6 punten. Daarnaast kun je theorieles krijgen (7 punten) of een vrije ronde (8 punten). Voor een afmelding krijg je 4 punten.

Heb je zin om een keer te komen kijken? Kom gerust een keer langs! Iedereen is welkom!

Groetjes van de jeugdleider,
Rai